Hijrah Ke UniFi Lite 10Mbps

Hari ni saya telah terima kunjungan dari installer untuk proses upgrade Streamyx dari 8Mbps ke UniFi Lite. Asalnya sebelum ni akaun saya adalah 4Mbps dan saya mohon upgrade ke 8Mbps.  Then, sekali lagi saya mohon  untuk upgrade ke UniFi Lite pula selepas ia mula dilancarkan di tempat saya.

Alhamdulillah (syukur,terima kasih pada tuhan-Allah) semuanya berjalan lancar. Sangat puas hati walaupun 10Mbps. Untuk pengetahuan, saya tinggal di kawasan SUBB. Bermakna, walaupun tiada infra fiber optik, kelajuan boleh support sehingga 10Mbps via VDSL. Lebih dari cukup untuk saya buat kerja-kerja online.

Di atas adalah screenshot speedtest yang telah saya buat . Not bad. Dapat seperti apa yang dijanjikan iaitu download 10Mbps dan upload 5Mbps.

Kepada sesiapa  yang belum ada akaun Streamyx / TM Broadband dan nak merasa speed internet yang lebih laju dan stabil, boleh berurusan dengan saya di talian 0199377794Kawasan Kuantan, Insya-Allah saya akan bantu.

Share
The following two tabs change content below.
Hafizal
Berkhidmat Sebagai Wakil jualan sah Telekom Malaysia sejak tahun 2010 di bawah bimbingan & seliaan TM Consumer Sales & SME Pahang. Menyediakan perkhidmatan pendaftaran internet & telefon untuk kediaman dan premis perniagaan. Menetap di Kuantan, Pahang. Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya 019-9377794. Saya sedia membantu.
Hafizal

Latest posts by Hafizal (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *