Category Archives: Streamyx Residential | Kediaman

Bagaimana Untuk Dapatkan Streamyx 4Mbps Dengan Harga Serendah RM88/Bulan?

Saya masih ingat pada tahun 2010 TM telah mula mengeluarkan pakej Streamyx dengan harga paling murah serendah RM38 dan diberikan netbook percuma. Dengan speed 384Kbps waktu itu, sangat ramai yang memohon. Paling tinggi harganya adalah RM88 untuk speed 4Mbps.

Selepas itu, TM teruskan keluarkan promosi tersebut secara bermusim setiap tahun yang mana tahun terakhir dikeluarkan adalah pada tahun 2015 dengan tawaran tablet jenama HP dan Sera.

Untuk tahun 2017, TM tidak lagi menjual pakej tersebut namun ia dipakejkan bersama dengan pelan panggilan (call plan) yang diberi nama Voice Deal. Dengan kontrak selama setahun, pelanggan perlu mengekalkan langganan Voice Deal selama setahun.

Anda boleh lihat promosi dalam gambar di atas. Mereka yang melanggan pakej ini akan menerima tablet yang dibezakan dari aspek model dan kapasiti storan. Ramai yang tercari-cari pakej Streamyx dengan harga bulanan RM88. Baiklah. Saya kongsikan bagaimana anda boleh dapatkan pakej ini . Lupakan promosi Bonanza Streamyx yang ditarik balik. Ia tidak akan dipasarkan lagi selepas ini.

# LANGKAH 1

Semak liputan, port dan speed support di kawasan anda. Whats App / Telegram saya dengan cara di bawah :

Whats App : www.wasap.my/60199377794
Telegram : telegram.me/hafizal_basri

# LANGKAH 2

Setelah anda diterangkan segala maklumat berkaitan pakej dan caj-caj dalam bil, saya akan aturkan pertemuan untuk urusan ambil maklumat dan sesi thumbrint menggunakan biometric device.

# LANGKAH 3

Saya proses permohonan anda dan tunggu pemasangan di buat .

# LANGKAH 4

Setelah tamat tempoh kontrak, anda boleh membuat penamatan servis Voice Deal dan bererti anda hanya perlu membayaran pakej bulan baru . Sebagai contoh, harga bulanan bagi 4Mbps + Voice Deal 38 adalah RM126. Jadi setelah anda remove call plan, harga bulanan sudah pun menjadi RM88!. Harga tersebut kekal dan tidak berubah !

So pakej ni lebih baik dari pakej bonanza Streamyx yang telah ditarik semula dari pasaran. Kerana dengan bonanza, harga bulanan akan menjadi harga pakej asal setelah 2 tahun. Contohnya pakej 4Mbps akan menjadi RM140/bulan. Itu agak mahal bukan? .

Kalau rasa nak langgan pakej ni, lebih baik bertindak cepat sebab pakej ni hanya ditawarkan sehingga penghujung tahun 2017 iaitu Disember ini. So akan datang, tak tahulah pakej macam mana akan tiba . Mungkin lebih mahal dari pakej ni .

Untuk kawasan Kuantan & Kuala Rompin Pahang, anda boleh berhubung terus dengan saya sendiri untuk pendaftaran pakej special ni. Untuk kawasan lain, anda boleh terus walk in ke TM Point atau bertemu dengan ejen lain di kawasan anda yang terdekat. Tiada syarat tambahan untuk melanggan pakej ni . Tetapi ia adalah untuk pengguna dan pendaftaran baru SAHAJA.

Adakah Permohonan Anda Selamat??

Ya permohonan anda  dengan pihak saya selamat . Saya menggunakan Mykad Reader untuk dapatkan pengesahan cap jari (biometric) dan borang permohonan elektronik e-form akan di isi dihadapan anda. Ia selamat!. Tiada salinan ic diperlukan. Hanya bawa Mykad yang berkedaaan elok untuk berurusan. Mudah bukan?

Macam mana nak daftar?? Boleh hubungi saya melalui mana-mana cara di bawah.

Call :019-9377 794

SMS : 019-9377 794

WhatsApp : 019-9377 794 [ hafizalbasri.wasap.my]

Telegram : telegram.me/hafizal_basri

Facebook Page : www.facebook.com/hafizalbroadband/

Borang Maklumbalas : [Borang]

 

 

 

 

 

Share

Kempen Bonanza Streamyx Ditarik Balik

Kempen yang dilancarkan pada 1 November 2017 tempoh hari ditarik balik oleh pihak TM. Saya menerima arahan dari ibu pejabat TM Pahang untuk hold proses pakej ini pada 6 November 2017 yang sememangnya pakej itu (Streamyx) boleh dijual dan proses pada tarikh tersebut.

Saya tidak mahu ulas apa sebab mereka tarik semula pakej ini dah berharap akan datang pakej ini akan dikeluarkan dan ditawarkan kepada semua pengguna. Cuma sepanjang tempoh promosi, saya terima banyak panggilan dan mesej untuk bertukar dari pakej sedia ada ke pakej tersebut.

Bagi pelanggan sedia ada, jika ingin menukar pakej,  anda perlu tahu anda langganan anda masih dalam kontrak atau tidak dan anda berhak untuk menamatkan langganan apabila tamat tempoh kontrak. Rata-rata yang saya terima panggilan adalah pelanggan yang masih dalam kontrak dan masih baru melanggan pakej Streamyx / UniFi sedia ada.

Bayangkan ada pelanggan yang melanggan Streamyx melalui website TM, dan menerima pakej 8Mbps RM160/bulan. Tiba-tiba TM umumkan pakej baru dan promosi dengan harga RM89/bulan. Pakej yang sama dan produk yang sama dijual dengan harga hampir separuh! Tidakkah ini membuat anda teruja?

Beralih kepada pelanggan yang gemar melanggan Streamyx atau UniFi secara online terus kepada Website TM, anda boleh rujuk di TM Point atau dengan Penjual Sah TM terlebih dahulu untuk dapatkan promosi-promosi terbaru . Kerana ejen atau TM Point lebih banyak menjual pakej-pakej promosi berbanding pakej biasa.

Promosi yang masih ada ialah pakej Super Duper Jimat yang akan berakhir pada 31 Disember 2017. Jika berminat boleh berhubung terus dengan saya.

Share

TM Melancarkan Streamyx Dengan Harga Yang Gila Murah!

TM telah melancarkan pakej yang memberi peluang kepada rakyat Malaysia memiliki internet dengan harga serendah RM68 untuk kelajuan 1Mbps. Kali ini betul-betul gila kerana ia dijual dengan harga diskaun dari harga asal yang berharga RM110 ke atas.

DItambah pula dengan call plan yang memberi nilai panggilan serendah 10sen/minit, dan panggilan percuma ke semua talian tetap TM.

Tak cukup dengan itu, dengan harga RM89, anda dapat memiliki internet dengan kelajuan 8Mbps bersama-sama dengan servis HyppTV dan juga call plan. Sangat rendah harga tersebut.

Cuba lihat harga-harga yang ditawarkan oleh TM . Menarik!

Klik untuk besarkan gambar .

Walau bagaimana pun, anda hanya menikmati harga tersebut untuk tempoh 24 bulan sahaja dan selepas 24 bulan, anda akan dicaj pada harga pakej biasa.

  • Streamyx BB Deal 1Mbps
  • Streamyx BB Deal 2Mbps
  • Streamyx BB Deal 4Mbps
  • Streamyx BB Deal With HyppTV 8Mbps

Kali ini TM membenarkan pelanggan untuk memiliki pakej ini tanpa apa-apa syarat tidak seperti pakej-pakej jimat hebat yang memerlukan salinan penyata gaji atau penyata BR1M.

Sangat menarik bagi saya pakej-pakej yang ditawarkan cuma sebelum langgan, pertimbangkan harga selepas 2 tahun. Khususnya pada pengguna yang melanggan pakej 4Mbps RM88 sebelum ini.

Jika anda ada pertanyaan untuk semakan coverage atau inginkan bantuan saya uruskan permohonan Streamyx atau UniFi anda, boleh terus berhubung dengan saya di talian 019-9377794 .

Share

Streamyx BB Deal 1Mbps RM110

Pakej Streamyx ni adalah pakej paling rendah ditawarkan oleh TM buat. Bukanlah maksud saya rendah dari aspek harga. Tapi kelajuan (speed) yang rendah iaitu 1Mbps. Apa yang terkandung dalam pakej ni?.

 

1# Modem Wireless (WiFi) PERCUMA

Modem dah tentu penting untuk dapatkan internet. Modem ni ada 4 port LAN untuk cucuk kabel  RJ45. Boleh sambung ke PC atau laptop untuk dapatkan kelajuan yang lebih stabil. Ia didatangkan dengan jaminan kerosakan selama setahun.

 

 

2# Set Telefon  Cordless PERCUMA


Satu set telefon cordless diberikan PERCUMA untuk anda. Dengan set telefon ni, anda boleh gunakan telefon tanpa gangguan kabel dan boleh call di sana-sini dalam rumah anda. Jaminan kerosakan juga setahun.  Gambar di atas adalah contoh sahaja.

 

 

3# Akses WiFi@UniFi PERCUMA Tanpa Had.


Dah keluar lepak-lepak kedai ke, mana-mana ke, kalau jumpa  tempat yang ada logo TM WiFi boleh la connect ke internet percuma tanpa had. Boleh dapatkan maklumat lanjut di sini WiFi@UniFi.

 

 

4# Panggilan PERCUMA Ke Talian Tetap TM.


Dengan melanggan pakej ni, anda boleh call ke mana-mana nombor talian tetap TM seluruh Malaysia. TANPA HAD!!

 

5# Panggilan Ke Talian Mudah Alih 10 Sen/Minit

Ya… semua orang sudah pun gunakan handphone sekarang. Jadi TM berikan kadar  panggilan 10sen/minit tidak kira mana-mana telco.

 

6# Makan Di KFC 

Ya.. tolong berhati-hati. Ini adalah tawaran atau free gift DARI SAYA . BUKAN DARI TM. Semua yang berdaftar terus melalui saya akan diberikan voucher tunai KFC bernilai RM10. Namun voucher ini hanya boleh ditebus setelah saya menerima bukti pembayaran bil pertama anda.

 

Adakah Permohonan Anda Selamat??

Ya permohonan anda  dengan pihak saya selamat . Saya menggunakan Mykad Reader untuk dapatkan pengesahan cap jari (biometric) dan borang permohonan elektronik e-form akan di isi dihadapan anda. Ia selamat!. Tiada salinan ic diperlukan. Hanya bawa Mykad yang berkedaaan elok untuk berurusan. Mudah bukan?

Macam mana nak daftar?? Boleh hubungi saya melalui mana-mana cara di bawah.

Call :019-9377 794

SMS : 019-9377 794

WhatsApp : 019-9377 794 [ hafizalbasri.wasap.my]

Telegram : telegram.me/hafizal_basri

Facebook Page : https://www.facebook.com/hafizaltmreseller/

Borang Maklumbalas : [Borang]

 

Kawasan Perkhidmatan ( Hubungi Terlebih Dahulu)

State Area
Kuala Lumpur / Selangor Klang Valley and Kuala Lumpur (except Kuala Selangor, Sekinchan)
Pulau Pinang All Penang City Area, Butterworth, Perai
Johor All Johor City Area, Muar, Batu Pahat, Kluang, Parit Raja, Segamat, Labis
Perak All Ipoh City, Teluk Intan, Sri Manjung, Batu Gajah, Kampar, Lumut, Gopeng
Melaka All Melaka City Area
Negeri Sembilan Nilai, Seremban, Mantin
Pahang Kuantan, Karak, Temerloh, Mentakab, Raub, Teriang
Terengganu KUALA TERENGGANU
Kedah Alor Setar, Mergong, Sungai Petani, Jitra
Perlis Arau, Kuala Perlis, Kangar
Sarawak Kuching, Kapit, Bintulu, Tatau and Sebauh, Miri, Kota Samarahan
Sabah Kota Kinabalu, Inanam, Penampang
Kelantan ** Not Available
Share

Promo Streamyx 8Mbps Dengan Tablet Percuma

Sempena dengan promosi TM Kuala Lumpur 2017 Sea Games , TM telah melancarkan promosi terbaru iaitu Streamyx dengan tablet percuma. Promosi pertama yang dilancarkan adalah untuk pakej Streamyx 8Mbps dengan HyppTV.

Walau bagaimana pun, pakej ini tidak ditawarkan kepada bandar-bandar terlibat seperti di bawah :

Kuala Terengganu
Kota Bahru
Kemaman
Kuantan ( Hubungi Saya )
Kota Kinabalu
Kuching
Kuala Selangor
Kota Damansara
Kota Setar
Kangar

Bagaimana untuk mendapatkan tablet percuma yang ditawarkan?

Mudah sahaja. Anda hanya perlu langgan pakej Streamyx 8Mbps dan pakej HyppTV seperti di bawah.

Anda akan menerima tablet Lenovo TAB3 7 Essential 8Gb . Tetapi jika anda langgan pakej HyppTV Jumbo Pack Berharga RM60/Bulan, anda akan menerima tablet model yang sama tetapi bersaiz kapasiti 16gb.

Walaupun Pakej Streamyx 8Mbps sudah combo bersama HyppTV, tapi ia hanyalah saluran asas sahaja. Rujuk gambar di bawah untuk lihat saluran asas.

Jadi untuk dapatkan tablet percuma, anda hanya perlu langgan pakej tambahan dengan bulanan serendah RM30 sahaja. Manakala untuk pakej HyppTV Jumbo, anda hanya perlu tambah RM60 sahaja.

Bagaimana untuk melanggan pakej ini?. Boleh terus berhubung dengan saya untuk semakan port, liputan, dan kelajuan yang boleh support di alamat anda. Bukan semua tempat boleh suppot 8Mbps.

Saya ingatkan awal-awal, mohon nyatakan alamat penuh untuk saya buat semakan di dalam sistem atau lawat lokasi anda (jika perlu). Saya tak dapat bagi kerjasama jika hanya menyatakan nama taman atau nama tempat.

Buat masa ni, saya hanya boleh tawarkan khidmat saya di kawasan Kuantan, Pekan, dan Kuala Rompin PAHANG Sahaja. Untuk kawasan lain, mohon terus buat semakan di TM Point.

Jika anda berminat untuk mendapatkan khidmat nasihat dan juga penerangan lebih lanjut, saya sedia membantu. Anda boleh terus berhubung dengan saya di talian 019-9377 794.

 Nota : 
Khidmat pendaftaran pakej ini hanya untuk kawasan Kuantan, Pekan & Rompin Pahang Sahaja.

Promosi ini bermula dari 7 Ogos 2017 – 31 Oktober 2017 & Khas Untuk Permohonan Baru Sahaja. 

 

Call :019-9377 794

SMS : 019-9377 794

WhatsApp : 019-9377 794 [ hafizalbasri.wasap.my]

Telegram : telegram.me/hafizal_basri

Facebook Page : https://www.facebook.com/hafizaltmreseller/

Borang Maklumbalas : [Borang]

 

Share

Streamyx 4Mbps Promo Super Duper Jimat 2017

  • PERCUMA SATU UNIT MODEM dengan jaminan kerosakan 1 tahun.
  • Akses PERCUMA TANPA HAD untuk kegunaan di lokasi TM WiFi.
  • PERCUMA 1 unit Cordless Phone.
  • Panggilan PERCUMA ke talian tetap TM seluruh MALAYSIA.
  • Caj panggilan TERENDAH RM0.10/Minit ke semua talian mudah alih.

 

Dengan melanggan pakej ini, anda boleh memilih untuk dapatkan servis HyppTV dengan melanggan mana-mana pakej HyppTV yang disediakan oleh TM (Add On).Jika anda tidak mahu HyppTV,anda boleh memilih untuk melanggan pakej  Streamyx sahaja. 

Akses PERCUMA iFlix Sehingga 31 Disember 2017

Set Cordless Phone (Telefon Tanpa Wayar)

**Model Contoh

 

Pemasangan PERCUMA! (Jimat RM88)*

Yuran Pengaktifan PERCUMA (Jimat RM75)*

*Sementara Masih Dalam Promosi!

 

Untuk mendapatkan khidmat nasihat dan menguruskan pendaftaran internet & talian tetap, boleh berhubung dengan saya melalui mana-mana cara dibawah:

Call :019-9377 794

SMS : 019-9377 794

WhatsApp : 019-9377 794 [ hafizalbasri.wasap.my]

Telegram : telegram.me/hafizal_basri

Facebook Page : www.facebook.com/pahangstreamyx

Borang Maklumbalas : [Borang]

Kawasan Perkhidmatan

State Area
Kuala Lumpur / Selangor Klang Valley, Kuala Lumpur, Cyberjaya, Putrajaya, Sepang, Rawang, Batang Kali, Serendah, Kuala Selangor, Sabak Bernam, Banting
Pulau Pinang All Penang City Area, Butterworth, Perai
Johor All Johor City Area, Muar, Batu Pahat, Kluang
Perak All Ipoh City, Teluk Intan, Sri Manjung, Seri Iskandar, Batu Gajah, Sungai Siput, Kuala Kangsar, Kampar, Lumut
Melaka All Melaka City Area
Negeri Sembilan Nilai, Seremban, Mantin
Pahang Kuantan, Temerloh, Mentakab, Maran, Bentong, Lanchang, Raub, Jerantut, Bera
Terengganu Kuala Terengganu, Marang
Kedah Alor Setar, Mergong, Sungai Petani, Jitra
Perlis Arau, Kuala Perlis
Sarawak Kuching, Kapit, Bintulu, Tatau and Sebauh, Miri
Sabah Kota kinabalu, Inanam
Kelantan Not Available

 Hubungi Saya Segera

Share

Streamyx 2Mbps Promo Super Duper 2017

 

Streamyx 2Mbps Super Duper Promo 2017

 

  • Percuma satu unit modem dengan jaminan kerosakan 1 tahun.
  • Percuma 500Mb/Hari untuk kegunaan di lokasi TM WiFi.
  • Percuma 1 unit Cordless Phone.
  • Percuma panggilan ke talian tetap TM seluruh Malaysia.
  • Caj panggilan RM0.10/Minit ke semua talian mudah alih.

Set Cordless Phone (Telefon Tanpa Wayar)

**Model Contoh

**Model Contoh

 

Pemasangan PERCUMA! (Jimat RM88)*

Yuran Pengaktifan PERCUMA (Jimat RM75)*

*Sementara Masih Dalam Promosi!

 

 

Untuk mendapatkan khidmat nasihat dan menguruskan pendaftaran internet & talian tetap, boleh berhubung dengan saya melalui mana-mana cara dibawah:

Call :019-9377 794

SMS : 019-9377 794

WhatsApp : 019-9377 794 [ hafizalbasri.wasap.my]

Telegram : telegram.me/hafizal_basri

Facebook Page : www.facebook.com/pahangstreamyx

Borang Maklumbalas : [Borang]

Kawasan Perkhidmatan

State Area
Kuala Lumpur / Selangor Klang Valley, Kuala Lumpur, Cyberjaya, Putrajaya, Sepang, Rawang, Batang Kali, Serendah, Kuala Selangor, Sabak Bernam, Banting
Pulau Pinang All Penang City Area, Butterworth, Perai
Johor All Johor City Area, Muar, Batu Pahat, Kluang
Perak All Ipoh City, Teluk Intan, Sri Manjung, Seri Iskandar, Batu Gajah, Sungai Siput, Kuala Kangsar, Kampar, Lumut
Melaka All Melaka City Area
Negeri Sembilan Nilai, Seremban, Mantin
Pahang Kuantan, Temerloh, Mentakab, Maran, Bentong, Lanchang, Raub, Jerantut, Bera
Terengganu Kuala Terengganu, Marang
Kedah Alor Setar, Mergong, Sungai Petani, Jitra
Perlis Arau, Kuala Perlis
Sarawak Kuching, Kapit, Bintulu, Tatau and Sebauh, Miri
Sabah Kota kinabalu, Inanam
Kelantan Not Available

 Hubungi Saya Segera

Share

Pakej Streamyx Dengan Tablet Percuma RBB3.0

TM hari ini telah melancarkan pakej USP Broadband RBB 3.0 dengan gajet yang diberikan kali ini adalah tablet jenama JOI dengan model 7 Lite. Berbeza dengan dua siri RBB sebelum ini, permohon kali ini tidak perlu melampirkan penyata pendapatan atau slip gaji untuk memohon pakej ini.

Walau bagaimana pun, kelulusan permohonan tertakluk  pada kawasan-kawasan yang tertentu sahaja dan ia ditentukan oleh pihak TM negeri. Jadi kepada yang berminat dan belum mempunyai Streamyx di rumah, bolehlah memohon pakej ini. Mari kita lihat apakah yang menarik pada pakej RBB 3.0 ini .

JOI-7-LitePhoto : Lowyat.Net

 

Pakej Streamyx Dengan Tablet Percuma RBB3.0
========================================

  • Setiap permohonan yang berjaya akan diberikan satu tablet jenama JOI model 7 Lite (GSM+Anroid+Wifi).
  • Pelan panggilan disertakan yang mana pelanggan mendapat 60 minit panggilan PERCUMA ke semua talian mudah alih dan panggilan ke semua talian tetap TM juga percuma.
  • Pelanggan akan dicaj 25sen/minit panggilan ke semua talian mudah alih selepas tempoh 60 minit percuma telah tamat.
  • Kontrak hanya setahun (12 Bulan)
  • Tidak perlu lampirkan slip gaji atau penyata pendapatan.
  • Pelanggan menerima satu unit modem WiFi (Wireless) PERCUMA dengan jaminan kerosakan selama setahun (12 Bulan)
  • Jaminan kerosakan tablet ada setahun (12 Bulan)
  • Caj pengaktifan RM75 dan caj pemasangan modem RM88 DIKECUALIKAN.

Harga Pakej 
===========

4Mbps RM116
2Mbps RM111
1Mbps RM96
*Tidak termasuk GST 6%

Terma & Syarat
===============

  • Pelanggan tidak dibenarkan bertukar / upgrade ke mana-mana pakej Streamyx yang lain semasa di dalam kontrak 12 bulan.
    • Walaubagaimana pun, pelanggan DIBENARKAN untuk:
      1. Upgrade speed dalam pakej yang sama sahaja (RBB3.0)
        • Kontrak akan disambung. Tidak diperbaharui (renew). Modem dan lain-lain peralatan kekal.
        • Untuk upgrade speed, pelanggan tidak diberikan tablet kedua.
      2. Pelanggan DIBENARKAN untuk BERTUKAR ke pakej UNIFI atau STREAMYX 8Mbps.
        • Penalti RM600 tidak dikenakan.
        • Pelanggan tidak lagi terikat dengan harga pakej Streamyx RBB3.0.
        • Tempoh kontrak akan diperbaharui kepada 2 tahun .
    • Pelanggan tidak dibenarkan untuk downgrade kelajuan semasa dalam tempoh kontrak tetapi selepas tempoh kontrak, ia dibenarkan.
  • Jaminan kerosakan tablet bermula dari tarikh pelanggan terima tablet tersebut.
  • Jaminan kerosakan tablet adalah 12 bulan dan jika rosak, ia hanya boleh diganti sekali sahaja dalam tempoh kontrak.
  • Penalti bagi penamatan (terminate) awal adalah RM600.

 

Spesifikasi & Gambar Tablet
=========================

spek tabletKlik untuk lihat lebih jelas

joi7lite_website

Bagaimana? adakah anda berminat? Jika anda berminat, saya boleh bantu untuk urusan pendaftaran dan pemasangan . Anda boleh isi borang maklumat di bawah untuk semakan perkara-perkara berikut :

Borang Maklumat : KLIK SINI

  • Coverage
  • Speed Support
  • Ports Streamyx & Telefon.

Saya akan hubungi anda untuk perbincangan seterusnya selepas anda isi borang tersebut. Buat masa ini, saya hanya uruskan permohonan dari PAHANG SAHAJA.

Whats App Me : +6019 – 93777 94

Call Me : +6019 – 93777 94

SMS Me : +6019 – 93777 94

VIsit And Like My Page : www.facebook.com/pahangstreamyx

 

Share

Penutupan Permohonan Pakej RBB2.0

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Pakej Streamyx dengan tablet atau RBB.20 telah pun ditutup permohonannya bermula minggu lepas. Saya tidak lagi menerima permohonan untuk pakej tersebut. Yang tinggal hanyalah pakej Streamyx Blockbsuter Deals dan UNIFI sahaja.

PAMPLET TAB

 

Terima kasih kepada yang bertanya. Terima kasih kepada yang telah melanggan dan berurusan dengan saya . Saya memohon maaf jika ada salah dan silap, kelewatan dan lain-lain yang mungkin mendatangkan rasa tidak puas hati. Tetapi saya tetap telah selesaikannya untuk anda.

Pakej ini dibuka kepada rakyat Malaysia bermula pada bulan Ogos 2015. Ada yang merungut tidak tahu akan pakej ni wujud. Tapi tak mengapalah. Mungkin ia bukan rezeki anda. Kemungkinan akan datang akan dibuka semula dengan gajet percuma yang lain tapi tak tahulah tahun bila.

Jika ada yang berminat untuk mendapatkan khidmat nasihat tentang Streamyx dan UNIFI, boleh hubungi saya wakil jualan (Persendirian) yang berkhidmat di Kuantan, Pahang. Saya sediakan khidmat pendaftaran bagi kediaman dan premis perniagaan anda.

Akan datang, jika ada lagi pakej-pakej menarik yang dikeluarkan oleh TM, saya akan cuba kongsikan dengan anda melalui page saya dan blog ini. Terima kasih.

Pahang Streamyx Page : www.facebook.com/pahangstreamyx

Contact Number : 019-9377794

 

Share

Speksifikasi Tablet Streamyx Jimat Hebat (RBB 2.0) SERA S828

** Saya hanya uruskan permohonan pemasangan Pakej Streamyx Dengan Tablet (RBB 2.0) untuk pemohon di PAHANG SAHAJA. HARAP MAKLUM. 

 

Ramai yang apply pakej Streamyx dengan Tablet kali ni. Saya nak share tentang spesifikasi tablet yang diberikan.

Brand:  SERA

Model:  S828

tab baru tab baru 2 tablet streamyx

 

Processor and Memory

  • Intel® SOFIA 3G (dual-core)
  • RAM DDR3L 1GB
  • One MicroSD card slot supports up to 32GB
  • Flash Memory EMMC 8GB

Operating System and Software

  • Android 4.4.4 (KitKat)
  • Educational Apps – Pre Loaded
  • MyTV apps – Pre Loaded

 

Communications

  • Wi-Fi (IEEE 802.11b/g) wireless networking
  • Bluetooth 2.1 + EDR technology
  • SIM card slot (GSM)

Battery and Power

  • Li-ion battery rechargeable (standard)
  • Charging via charger or USB when connected to any computer system

Environmental requirements

  • Voltage: 100 – 240VAC, 50/60Hz (universal), DC 5V/ 2A
  • Operating temperature: -10°C – 65°C
  • Operating humidity: 90% (non-condensing)

Package Contents

  • 7” Tablet (or better)
  • Charger
  • USB data sync cable
  • Quick Start Guide

Colours & Weight

 

  • Colour: White
  • Weight: Approximate +- 400 gm

Graphics and Video

  • 7-inch (diagonal) TFT widescreen display
  • 800×480 (WVGA) native resolution
  • Graphics processor supports 3D acceleration
  • Minimum 3-megapixel rear camera
  • Front camera

Audio

  • stereo speakers

Supported Audio and Video Formats

  • Audio: AAC LC/LTP, AAC+, Enhanced AAC+, AMR-NB, AMR-WB, MP3, MIDI, Ogg, Vorbis, PCM/Wave
  • Image: JPEG, GIF, BMP, PNG
  • Video: MPEG4-SP, H.263, H.264 AVC

Connectors

  • Mini USB 2.0 (up to 480Mbps)
  • microSD slot
  • 3.5mm stereo minijack

Kepada yang masih belum apply pakej ni, rebut peluang untuk dapatkan harga Streamyx yang murah ni. Call / Whats App / telegram saya untuk bincang. Jika ada masalah untuk apply, bincang dengan saya. Saya akan cuba bantu. Tapi dengan syarat anda mestilah berpendapatan bulanan tak lebih RM5000. Please, yang gaji dah lebih, maaf. saya tak dapat bantu. Kerana anda di kira sebagai orang berkemampuan. Bagi yang kerja biasa-biasa, tak ada slip gaji tapi penerima Bantuan Rakyat 1 Malaysia, saya akan uruskan permohonan anda.

Klik link di bawah ni untuk isikan maklumat. Saya akan hubungi semula untuk bincangkan dengan anda. Segala maklumat permohonan anda dirahsiakan.

BORANG MAKLUMAT PEMOHON

Best TM Agent - Hafiz Pahang Streamyx

 

Share